De peste 10 ani oferim solutii


Mici dar inventivi, de peste 10 ani oferim celor
interesati tehnologii, materiale si echipamente
inovative in toate domeniile de activitate.

Sunteti pe: Homepage > Materiale de bioremediere soluri
24/06/2018
Materiale de bioremediere soluri

Pentru depoluarea si remedierea solurilor infestate cu produse petroliere fie din scurgeri accidentale fie din activitati productive cat si pentru indepartarea si recuperarea produselor petroliere si a substantelor chimice periculoase de pe suprafete solide sau de pe suprafata apelor intr-un domeniu larg de temperaturi, va oferim o gama larga de materiale si echipamente care fac parte din categoria metodelor biologice si care sunt cele mai convenabile, si mai usor de aplicat in astfel de imprejurari.

Acestea sunt materiale absorbante realizate din materii prime naturale organice si/sau neorganice si sunt complet ecologice. Spre deosebire de alti absorbanti existenti pe piata,cei oferiti in prezenta,sunt reutilizabili de pana la 5 ori prin aplicarea de metode de regenerare iar dupa incheiere cicluri de utilizare ei pot fi ulilizati in constructii sau in energetica.

Pentru aplicarea si folosirea eficienta a absorbantilor a fost realizat un system de aparate si echipamente mecanizate pentru imprastierea absorbantilor pe suprafetele lichide sau solide, colectarea absorbantilor folositi de pe acestea in vederea reutilizarii lor.
Dintre acestea,exemplificam pulverizatoarele mobile sau de spate pentru imprastierea absorbantilor pe suprafetele solide sau apa infestate , instalatii mobile de recuperare cu vid , incineratoare mobile si/sau containerizate pentru produse si deseuri petroliere (a se vedea oretele specifice acestor produse).
Absorbantii sunt realizati din materiale naturale , ecologice si nepericuloase.
Materia prima pentru fabricatia absorbantilor este controlata radiologic.

Toti absorbantii sunt hidrofobi ceeace garanteaza plutirea in apa minim 72 ore ,dupa saturarea cu petrol , pract nu se scufunda .

Dupa utilizare , absorbantii si produsele realizate din acestia se recupereaza si se supun regenerarii prin metode de compresie-stoarcere sau centrifugare ,prin aceasta, in primul ciclu se stoarce 74 % titei iar la utimul ciclu 54-55%. Pot fi supuse regenerarii de cinci ori.
Pentru folosirea lor dupa epuizarea ciclurilor de utilizare au fost realizate diverse tehnologii si echipamente .
Cea mai eficienta folosire este prin ardere in instalatii sau incineratoare mobile pentru deseuri petroliere.
A fost realizata si o tehnologie de neutralizare chimica a absorbantului cu produsul ecologic ,,EcoPet” cu folosirea pe mai departe a produsului obtinut in calitate de material de constructie .Daca nu se doreste folosirea lor, absorbantii epuizati,pot fi depositati sau imprastiati in mediu fiind biodegradabili 100%